Hogyan készítsünk saját madáretetőt

 

madáretető

madáretető

Először is, higgyétek el, nincs is annál örömtelibb, mint saját kézzel készíteni valamit, és aztán gyönyörködni a végeredményben, különösen, ha a természet szerelmesei vagyunk! A madáretető készítése remek program a családdal, ráadásul ökológiai szempontból is hasznos. Hiszen a madáretetők nemcsak díszítik a kertünket, de jó szolgálatot is tesznek a madaraknak, főleg a hideg, élelmet ritkán találó téli hónapokban.
Tehát, hogyan készítsünk saját madáretetőt? A legfontosabb, hogy legyen stabil és ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben, ugyanakkor biztonságos és kényelmes a madarak számára. Egy egyszerűbb madáretetőhöz szükségünk lesz négy darab hosszúbb deszkára, kettő rövidebbre, egy tetőre és négy rövidebb lábra. Ezeket a deszkákat a kellő hosszúságúra vágjuk, majd összeszögeljük vagy csavarjuk össze. A tetőt így rögzíthetjük, hogy könnyen levehető legyen, így az etető könnyen feltölthető.
Az összeszereléshez használhatunk kerti szerszámokat, mint például fűrészt, kalapácsot, csavarhúzót. Természetesen, ne felejtsük el sem a biztonsági előírásokat, sem a precíz munkavégzést, hiszen a tevékenység nemcsak szórakoztató, de tanulságos is lehet, különösen a gyerekek számára. A madáretető fenekét ajánlott perforálni, hogy az esővíz könnyen távozhasson belőle. A festés és díszítés már csak a fantáziánkon múlik.
Végül, nem marad más hátra, mint kitenni a kerti figurák és virágcserép közé, hogy igazi otthona legyen a madaraknak. Használjunk minőségi madáreleséget, amit akár a snelle.hu weboldalon is beszerezhetünk. Gyertek, építsünk együtt madáretetőt és segítsünk a kis tollasoknak túlélni a hideg tél napjait! És ki tudja, hátha ez a kis projekt szenvedélyt ébreszt bennünk a kerti munkához és az ökotudatos életmódhoz!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!